Thuisstudie Yoga / Yoga Docent (Uitgelichte Studie okt '19)

Deze maand zetten wij graag 2 opleidingen in de schijnwerpers. De thuisstudie yoga en de thuisstudie yoga docent.

Ben jij toe aan rust en ontspanning? En/of ben jij opzoek naar een manier om spanning de baas te worden? Dan is de thuisstudie cursus yoga precies de opleiding waar jij naar opzoek bent. 

Ben jij al helemaal een volleerd yoga beoefenaar en wil jij graag leren hoe jij zelf yoga lessen kunt geven? Dan is de thuisstudie cursus yoga docent de thuisstudie die uitkomst biedt. 

Meer Informatie  Gratis StudieGids

 

  • Instituutsdiploma
  • 3 tot 12 maanden
  • Beroepsopleiding
  • NHA - NHBO

De cursus Yoga begint bij de basis en legt verschillende houdingen uit. Vervolgens leer jij verband te leggen tussen ademhaling, gevoel, gedachten en lichaam.

Met deze cursus verbeter jij je concentratie niveau doormiddel van mantra's, meditatie en gedachten: de cursus legt namelijk uit hoe yoga je innerlijk ontwikkelt en de verbinding met de wereld om je heen harmoniseert.

Leer hoe jij zelf een yoga les in elkaar zet en deze zelf kunt geven.

De thuisstudie yoga docent leert jouw de richtlijnen en tips die jij nodig hebt om een yogales goed te laten verlopen. Met deze opleiding school jij jezelf om tot een ervaren yogi die de voordelen van yoga graag deelt met de wereld om hem of haar heen. Namasté!

Waarom zijn deze opleidingen uitgelicht:

Yoga leer je door het te doen en te ervaren.

Wij leven in een maatschappij waar 'druk, druk, druk' de norm is geworden. Hierdoor is het niet verwonderlijk dat het aantal mensen met stress en burn-out klachten blijft toe nemen. De opleidingen yoga en yogadocent bieden een antwoord op dit probleem. Yoga geeft namelijk rust. Rust in je lijf, maar zeker ook rust in je hoofd.

De reden dat wij de maand oktober hebben gekozen om deze opleidingen extra onder de aandacht te brengen?

 

Begin jij vandaag nog met een van beiden opleidingen? Dan kun jij nog voor de volgende zomer volledig tot rust zijn gekomen - of andere mensen leren hoe zij deze rust kunnen bereiken.

Hoelang duren deze opleidingen:

Gemiddeld heeft de thuisstudie opleiding Yoga een studieduur van 12 maanden.
De thuisstudie Yoga docent neemt gemiddeld 3 tot 6 maanden in beslag.

Belangrijk om te melden is dat de opleiding yoga valt onder het niveau "Hobby cursus" dit betekent ondermeer dat:

  • Jij na het volgen van deze opleiding een instituutsdiploma diploma ontvangt (deze kun jij zien en gebruiken als een certificaat voor het volgen van deze cursus).
  • Jij deze cursus geheel op jouw eigen tempo kunt volgen en (wanneer dit voor jou een vereiste is) jij deze opleidingscursus af kunt ronden zonder examen of studiebegeleiding.

De opleiding tot yoga docent valt onder het niveau "ondernemingsopleiding" wat ondermeer betekent dat:

  • Jij na het behalen van dit diploma direct kunt starten in loondienst of als zelfstandig ondernemer (zzp’er). Je dient je alleen nog in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.
  • Jij deze opleiding af rond met een examen en een praktijkopdracht.

De thuisstudie cursus yoga begint bij het begin:

De thuisstudie cursus yoga begeleid jou op het pad van yoga. Je maakt kennis met de asana’s (yogahoudingen) en pranayama’s (ademoefeningen) en ontspanningsoefeningen uit de hatha yoga, de fysieke yoga. Daarnaast leer jij ook andere vormen van yoga kennen. Tot slot leert deze cursus jouw ook de kunst van meditatie en krijg je kennis over de achtergronden van yoga: de filosofie.

De thuisstudie cursus yoga docent neemt je mee de diepte in:

In de thuisstudie cursus tot yoga docent leer jij hoe jijzelf de kunst van yoga op een goede, praktische en vaardige manier over kunt brengen aan anderen. Deze opleiding leert je daarnaast alle praktische kennis die jij nodig hebt om (als zelfstandige of in loondienst) aan de slag te gaan als yoga docent.

Wil jij graag meer informatie over een van deze thuisstudie opleidingen ontvangen? 

Vraag dan volledig kosteloos en vrijblijvend, via onderstaande knop(pen), een studiegids aan.


Gerelateerde Studies

Doel StudieKnop:

Snel en overzichtelijk thuisstudies kunnen vinden en vergelijken. Dat is in één zin het doel wat wij met StudieKnop hopen te kunnen bereiken. Daarnaast hopen wij in de toekomst ook een platform te kunnen bieden waarop jij jouw persoonlijke ervaringen over thuisstudies, thuisstuderen en natuurlijk de thuisstudieaanbieders kunt delen. Een goede tip of mis jij iets? Dan nodigen wij je graag uit om contact met ons op te nemen.

De voor en nadelen van:

Bekijk de voor en nadelen van alle thuisstudieaanbieders

Top