Thuisstudie uitvaartverzorger (Uitgelichte Studie juli '19)

Bij het kiezen van een (nieuwe) baan denken slechts weinig mensen aan het beroep van uitvaartverzorger. Dit komt (volgens ons) waarschijnlijk doordat er weinig banen zijn die zo direct in verband staan met de dood. De dood is een onderwerp waar we, bewust of onbewust, niet graag dagelijks bij stil staan. Dagelijks tijdens je werk geconfronteerd worden met de dood? Dat klinkt vast niet erg verleidelijk. Logisch, maar niet helemaal terecht. De baan van uitvaartverzorger houdt namelijk zoveel meer in dan alleen het emotionele stuk. Het is daarnaast/daardoor niet alleen afwisselend maar vooral belangrijk, dankbaar en eervol werk. 

Benieuwd naar dit beroep? Of opzoek naar een opleiding tot uitvaartverzorger? Lees dan snel verder en/of vraag direct een gratis studiegids aan.

Meer Informatie  Gratis StudieGids

 

 • Instituutsdiploma
 • 10 Maanden
 • Beroepsopleiding
 • LOI - NHA

Een uitvaartverzorger ondersteunt, adviseert, begeleid en inspireert nabestaanden tijdens de moeilijkste dagen van hun leven.

Vroeg of laat krijgt iedereen er mee te maken; het verlies van een dierbare. Na het overlijden van een dierbare breekt direct een zware en zeer emotionele periode aan. Rust en rouw? Dat lukt in het beging slechts weinig mensen aangezien juist tijdens deze moeilijke dagen er van alles geregeld, gepland en besloten moet worden.

Gelukkig sta je er als nabestaande niet alleen voor. Een uitvaartverzorger biedt begeleiding tijdens dit moeilijke proces en zorgt ervoor dat uitvaartplechtigheid aansluit bij de wensen van de overledene en past bij de wensen van de nabestaanden.  

Waarom is deze opleiding uitgelicht:

De opleiding uitvaartverzorger stoomt je klaar voor één van de meest veelzijdige beroepen die er bestaat.

Wie denkt aan rol van uitvaartverzorger, denkt vaak alleen aan de zware en emotionele kanten van dit beroep. Nu zullen wij zeker niet ontkennen dat deze functie inderdaad gepaard gaat met deze aspecten. Dat gezegd hebbende, is dit slechts een klein stukje van het geheel.  

Hoelang duurt deze opleiding:

Gemiddeld heeft de thuisstudie opleiding tot uitvaartverzorger een studieduur van 10 maanden.

Belangrijk om te melden is dat deze opleiding valt onder het niveau "ondernemings / beroeps opleiding" dit betekent ondermeer dat:

 • Jij na het volgen van deze opleiding een instituutsdiploma diploma ontvangt (deze kun jij zien en gebruiken als een certificaat voor het volgen van deze cursus).
 • Jij deze cursus geheel op jouw eigen tempo kunt volgen en (wanneer dit voor jou een vereiste is) jij deze opleidingscursus af kunt ronden zonder examen of studiebegeleiding.

Korte omschrijving van de thuisstudie opleiding: Uitvaartverzorger

Tijdens de erkende cursus uitvaartverzorging leer je theoretische zaken waaronder bijvoorbeeld de wet van lijkbezorging, maar komen ook praktijkgerichte onderwerpen aanbod zoals het begeleiden van de nabestaanden.

 De exacte inhoud van opleiding van uitvaartverzorger is afhankelijk van de gekozen opleidings aanbieder. Onderwerpen die in ieder geval aanbod komen zijn:

 • Nederlandse taal, correspondentie & rouwteksten
 • Rouwdrukwerk
 • Uitvaartmaterialen
 • Wet op de lijkbezorging
 • Nazorg

Hoewel de opleidingen voornamelijk overeenkomsten met elkaar hebben verschillen zij wel op één vlak met elkaar. De opleiding van de NHA stoomt je namelijk (ook) klaar om aan de slag te gaan als zelfstandig uitvaartverzorger, terwijl de opleiding van het LOI meer is gericht op het werk als uitvaartverzerger in loondienst.

Wil jij graag meer informatie over deze thuisstudie opleiding ontvangen? 

Vraag dan volledig kosteloos en vrijblijvend, via onderstaande knop(pen), een studiegids aan.


Gerelateerde Studies

Doel StudieKnop:

Snel en overzichtelijk thuisstudies kunnen vinden en vergelijken. Dat is in één zin het doel wat wij met StudieKnop hopen te kunnen bereiken. Daarnaast hopen wij in de toekomst ook een platform te kunnen bieden waarop jij jouw persoonlijke ervaringen over thuisstudies, thuisstuderen en natuurlijk de thuisstudieaanbieders kunt delen. Een goede tip of mis jij iets? Dan nodigen wij je graag uit om contact met ons op te nemen.

De voor en nadelen van:

Bekijk de voor en nadelen van alle thuisstudieaanbieders

Top