Thuisstudie: Begeleider (uitgelichte studie jan ‘22)

Wil jij echt iets voor mensen betekenen? En zie jij het begeleiden van mensen als een uitdaging? Dan is een baan als begeleider jou waarschijnlijk op het lijf geschreven. 

Beschik jij over alle kwaliteiten die een begeleider in huis moet hebben? Maar mis jij een opleiding die aansluit bij de functie van begeleider? Dan hoeft dat geen obstakel te zijn.

Bij vrijwel alle thuisstudie aanbieders is namelijk een opleiding tot begeleider te vinden. De studieduur (en de prijs van de opleiding) verschilt per doelgroep en in dit bericht vertellen wij jou hier graag meer over.


Meer Informatie  Gratis StudieGids 

  • MBO Diploma
  • Afhankelijk van de gekozen opleiding
  • MBO
  • LOI - NTI

“Het aanbod opleidingen tot begeleider is bijzonder groot”

Het aanbod opleidingen tot begeleider is enorm groot. Welke opleidingen het beste bij jou past? Dat hangt voornamelijk af van de doelgroep waar jij het liefst mee zou willen werken. 

Wil jij graag aan de slag binnen de gehandicapten zorg? Dan kun jij kiezen uit een basis, MBO 3 of een MBO 4 opleiding. Een opleiding op een (of meerdere) niveau's kun je volgen bij LOI en NTI.
Druk op een van de onderstaande links voor meer informatie:

Wil jij graag aan de slag als begeleider maar niet perse binnen de gehandicapten zorg? Dan past de MBO opleiding begeleider specifieke doelgroepen waarschijnlijk beter bij jouw carriere wensen. Ook bij deze opleiding kun jij kiezen uit een basis, MBO 3 of een MBO 4 opleiding. Een opleiding op een (of meerdere) niveau's kun je volgen bij LOI en NTI.
Druk op een van de onderstaande links voor meer informatie:

Waarom zijn deze thuisstudie opleidingen uitgelicht?

“De vraag naar begeleiders is bijzonder groot.”

De afgelopen tijd is het enorme personeelstekort in de zorg regelmatig in het nieuws geweest. In de berichten over de tekorten in de zorg zijn voornamelijk de personeelstekorten in de verpleeg, verzorg en ziekenhuizen belicht.

Dit is logisch, gezien de huidige gezondheidssituatie, maar niet het complete verhaal. De hele zorg kampt immers al tijden met oplopende personeelstekorten waardoor er ook in andere zorg gebieden enorm veel vraag is naar geschoold personeel. 

De opleiding tot begeleider past daarom perfect in deze tijd omdat de kans dat jij, na het volgen van een van bovenstaande opleidingen, een baan zult vinden bijzonder groot is. Deze thuisstudie volg je dus zeker niet voor niets.


Studiegids: thuisstudie Begeleider:

Gratis studiegids NTI   Gratis studiegids LOI

Positie:
Stijl: outline

Deze Thuisstudie Delen:


Gerelateerde Studies

Doel StudieKnop:

Snel en overzichtelijk thuisstudies kunnen vinden en vergelijken. Dat is in één zin het doel wat wij met StudieKnop hopen te kunnen bereiken. Daarnaast hopen wij in de toekomst ook een platform te kunnen bieden waarop jij jouw persoonlijke ervaringen over thuisstudies, thuisstuderen en natuurlijk de thuisstudieaanbieders kunt delen. Een goede tip of mis jij iets? Dan nodigen wij je graag uit om contact met ons op te nemen.

De voor en nadelen van:

Bekijk de voor en nadelen van alle thuisstudieaanbieders

Top