MBO Thuisstudie Doktersassistente (Uitgelichte Studie jun '19)

Werk je graag met mensen? Voel jij je het meeste thuis binnen het werkveld van de gezondheidszorg? En/of heb jij altijd al aan het werk willen gaan als doktersassistent of doktersassistente? Volg dan de officieel erkende mbo-opleiding doktersassistent(e) op niveau 4.

Tijdens deze thuisstudie MBO opleiding doe jij alle kennis en vaardigheden op die een goede doktersassistent(e) nodig heeft. Dat vinden niet alleen de aanbieders van deze MBO thuisstudie zelf. De getoonde opleidingen zijn namelijk opgebouwd volgens de richtlijnen van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en erkend door het ministerie van OCW.

Meer Informatie  Gratis StudieGids

 

  • MBO Diploma
  • 24 Maanden
  • MBO
  • LOI - NTI

Het beroep doktersassistent(e) vraagt om een hoop talent. 

Het beroep doktersassistent is absoluut geen eentonige beroep. Jij bent niet alleen het eerste aanspreekpunt van de patiënt / client, maar ook de persoon die afspraken inplant en de dokter op allerlei gebieden ondersteunt. Ook volledig zelfstandig wordt er een hoop van jou verwacht. Zo verricht jij bijvoorbeeld zelfstandig medisch handelingen waaronder het uitspuiten van oren, het meten van bloeddruk en jij bent ook de persoon die hechtingen verwijderd.

Waarom is deze opleiding uitgelicht:

Deze opleiding is de perfecte opleiding voor de alleskunner die over een hoop verschillende talenten beschikt.

Tijdens het leven heeft (of krijgt) iedereen wel eens te maken met een doktersassistent. Ondanks dat hebben slechts weinig mensen een idee wat deze uitdagende en afwisselende functie precies inhoud. Iedereen weet dat de assistent afspraken inplant en de telefoon beantwoord, maar wat veel mensen niet weten is dat hij of zij bijvoorbeeld ook zelf medische handelingen verricht. Om die reden leek het ons een goed idee om de opleiding voor deze bijzondere functie eens extra onder de aandacht te brengen.

Hoelang duurt deze opleiding:

Gemiddeld heeft de thuisstudie opleiding doktersassistente een studieduur van 24 maanden.

Belangrijk om te melden is dat deze opleiding valt onder het niveau "MBO 4 opleiding" dit houdt ondermeer in dat:

  • Jij na het volgen en succesvol afronden van deze opleiding een erkend MBO diploma ontvangt op niveau 4. 
  • Jij een opleiding volgt die door zowel huisartsen alsook het ministerie van onderwijs wordt erkend. 
  • Jij de keuze hebt de opleiding volledig klassikaal te volgen of (voor het grootste gedeelte) de opleiding als thuisstudie kunt volgen.

Korte omschrijving van de thuisstudie opleiding: Doktersassistent(e)

De opleiding MBO Doktersassistent is met zorg samengesteld samen met specialisten uit het vakgebied en wordt wettelijk erkend door het Ministerie van Onderwijs.

De vaardigheden die jij tijdens deze opleiding leert zijn zeer uiteenlopend en divers. Een aantal voorbeelden van onderwerpen die, tijdens de opleiding, aanbod komen zijn:

  • Communicatie en gesprekstechnieken
  • Pathologie en Anatomie
  • Sociale, medische en sociale vaardigheden

Heb jij de opleiding afgerond? Dan kun jij als erkend doktersassistent vrijwel direct aan de slag. Er is namelijk veel vraag naar goed opgeleide assistenten. Hoewel de meeste mensen bij een doktersassistent het eerste denken aan de assistent van de huisarts, bestaat deze functie op meerdere plaatsen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de vele doktersassistenten die binnen het ziekenhuis of de revalidatiezorg werkzaam zijn.

Wil jij graag meer informatie over deze thuisstudie opleiding ontvangen? 

Vraag dan volledig kosteloos en vrijblijvend, via onderstaande knop(pen), een studiegids aan.


Gerelateerde Studies

Doel StudieKnop:

Snel en overzichtelijk thuisstudies kunnen vinden en vergelijken. Dat is in één zin het doel wat wij met StudieKnop hopen te kunnen bereiken. Daarnaast hopen wij in de toekomst ook een platform te kunnen bieden waarop jij jouw persoonlijke ervaringen over thuisstudies, thuisstuderen en natuurlijk de thuisstudieaanbieders kunt delen. Een goede tip of mis jij iets? Dan nodigen wij je graag uit om contact met ons op te nemen.

De voor en nadelen van:

Bekijk de voor en nadelen van alle thuisstudieaanbieders

Top