HBO Thuisstudie Opleiding PABO (Uitgelichte Studie mrt '19)

Ben jij iemand die er altijd al van gedroomd heeft om voor de klas te staan? En ben jij daarnaast opzoek naar een baan waarbij je zeker weet dat er de komende jaren genoeg werk te vinden zal zijn? Dan is de HBO-bachelor lerarenopleiding basisonderwijs precies de opleiding die jij zoekt.

Met deze PABO-opleiding behaal jij namelijk het internationaal erkende HBO-bachelorgetuigschrift lerarenopleiding basisonderwijs waarmee jij de titel Bachelor of Education mag voeren. Met deze titel kun je lesgeven in de groepen 1 t/m 8.

Meer Informatie  Gratis StudieGids

 

  • HBO-Bachelorgetuigschrift
  • 48 Maanden
  • Beroepsopleiding
  • LOI

Je wordt opgeleid tot een vakbekwame leraar van nu.

De vraag naar leraren die beschikken over vaardigheden op o.a. het gebied van computers en media is groot. De leraar van NU (en de toekomst) weet hoe nieuwe technieken en digitale kanalen op een slimme manier ingezet kunnen worden binnen het onderwijs. Denk bijvoorbeeld aan YouTube, social media of het werken met smartboards.

Waarom is deze opleiding uitgelicht:

De vraag naar leraren is groot en blijft groeien.

De vraag naar goede leraren neemt toe en het aanbod van leraren neemt af. Dit probleem is op dit moment al merkbaar, denk bijvoorbeeld aan de school in Haarlem die onlangs wegens een leraren tekort besloot groep zeven op te heffen. Als gevolg van vergrijzing wordt verspeld dat dit probleem rond 2020 nog veel groter zal zijn. Hoewel dit probleem uiteraard niet prettig is, betekend dit wel dat het nu het ideale moment is om te werken aan jouw droom als leraar in het basis onderwijs.

Jij lost hiermee namelijk niet alleen een deel van het probleem op, jij kiest daarnaast ook zeker voor een baan in een sector waarin de vraag naar goed opgeleid personeel toe blijft nemen.

Hoelang duurt deze opleiding:

Gemiddeld heeft de HBO thuisstudie opleiding PABO een studieduur van 48 maanden.

Belangrijk om te melden is dat deze opleiding valt onder het niveau "HBO Bachelor opleiding" dit betekent ondermeer dat:

  • Jij na het volgen (en het succesvol afronden) van deze opleiding het internationaal erkende bachelorgetuigschrift Lerarenopleiding basisonderwijs behaald.
  • Jij een opleiding volgt welke NVAO-geaccrediteerd is. Dit is een garantie voor kwaliteit en (h)erkenning van het diploma in binnen- én buitenland.
  • Jij de keuze hebt de opleiding volledig klassikaal te volgen of (voor het grootste gedeelte) als thuisstudie kunt volgen.

Korte omschrijving van de thuisstudie opleiding: HBO leraren opleiding

In deze opleiding komen alle onderwerpen aanbod waar jij als moderne leraar mee te maken zult krijgen. Bij deze onderwerpen kun jij onder andere denken aan communicatie, bewegingsonderwijs en uiteraard ook de klassieke thema's zoals rekenen, taal en schrijfvaardigheid. 

 De thuisstudie PABO opleiding is opgedeeld in de volgende vijf vakgebieden:

Het studieprogramma van de HBO-lerarenopleiding basisonderwijs (PABO) bestaat uit een propedeuse en een hoofdfase. De opleiding wordt afgesloten met een LiO-stage (=Leraar in Opleiding) en een afstudeeropdracht. Benieuw naar de exacte inhoud van beiden fase? Bezoek dan via (een van de) onderstaande link(s) de informatie van de thuisstudie aanbieder.

Wil jij graag meer informatie over deze thuisstudie opleiding ontvangen? 

Vraag dan volledig kosteloos en vrijblijvend, via onderstaande knop(pen), een studiegids aan.


Studiegids: HBO Thuisstudie Opleiding PABO

Gratis studiegids LOI

Positie:
Stijl: outline

Deze Thuisstudie Delen:


Gerelateerde Studies

Doel StudieKnop:

Snel en overzichtelijk thuisstudies kunnen vinden en vergelijken. Dat is in één zin het doel wat wij met StudieKnop hopen te kunnen bereiken. Daarnaast hopen wij in de toekomst ook een platform te kunnen bieden waarop jij jouw persoonlijke ervaringen over thuisstudies, thuisstuderen en natuurlijk de thuisstudieaanbieders kunt delen. Een goede tip of mis jij iets? Dan nodigen wij je graag uit om contact met ons op te nemen.

De voor en nadelen van:

Bekijk de voor en nadelen van alle thuisstudieaanbieders

Top