Cursus Loopbaancoach (Uitgelichte Studie Aug '19)

De perfecte loopbaancoach kan goed observeren, creatief denken, en is ook nog eens iemand die instaat is ‘het grote geheel’ van iemand zijn probleem te zien. Herken jij jezelf in deze talenten? Dan ben jij vast ook iemand die geen problemen maar juist oplossingen ziet binnen de huidige arbeidsmarkt.

Ben jij opzoek naar een manier om jouw talenten te vertalen naar je carrièrepad? Bekijk dan eens de opleiding van loopbaancoach. Als loopbaan (of job) coach help jij mensen ontdekken welke baan er echt goed bij hen past. Wanneer dit is gelukt? Dan ga jij samen met deze persoon op zoek naar vacatures en begeleid je hem of haar bij het hele sollicitatieproces.

Meer Informatie  Gratis StudieGids

 

 • Instituutsdiploma
 • 9 Maanden
 • Beroepsopleiding
 • LOI - NHA

Een loopbaancoach kijkt en denkt mee.

Het aantal mensen met burn-out klachten is sinds 2007 gegroeid. Zorgelijk, met name omdat dit aantal sinds 2015 sneller toeneemt dan de jaren ervoor. Een groot deel van deze mensen geeft aan dat hun klachten zijn gekomen door te zwaar werk, teveel stress, een te hoge werkdruk en geen tot weinig eigen inbreng.

Een nieuwe baan lijkt de oplossing. Maar waar begin je met zoeken? En hoe ontdek je wel werk er (wel) echt bij je past? Dit is het moment waarop een loopbaancoach de ideale uitkomst kan bieden. Samen met de klant/cliënt probeer jij helder te krijgen welke baan echt bij deze persoon past.

Hier stopt de taak van de loopbaancoach niet. Jij ondersteunt de betreffende persoon tijdens het gehele sollicitatieproces. Jij geeft advies, observeert en denkt mee. Jij neemt het werk niet over maar bied ondersteuning waar nodig.

Waarom is deze opleiding uitgelicht:

Deze opleiding is de perfecte opleiding voor zowel de nieuwe coach alsook de coach die zich verder wilt specialiseren.

De arbeidsmarkt verandert, werkdruk neemt toe en steeds meer mensen voelen zich ontevreden tijdens hun werk. Na de crisis nam het aantal werklozen af, maar dit tij lijkt te keren nadat in juni bleek dat ook het aantal werklozen weer ligt groeit. In veel gevallen zouden mensen gebaat zijn bij de hulp van een loopbaancoach. Met name wanneer iemand wel ‘iets anders’ wilt gaan doen maar geen idee heeft ‘wat dit anders’ precies zou moeten zijn.

Hoelang duurt deze cursus opleiding:

Gemiddeld heeft de thuisstudie opleiding loopbaancoach een studieduur van 9 maanden.

Belangrijk om te melden is dat deze opleiding valt onder het niveau "ondernemingsopleiding" dit betekent ondermeer dat:

 • Jij na het volgen van deze opleiding een instituutsdiploma diploma ontvangt (deze kun jij zien en gebruiken als een certificaat voor het volgen van deze cursus).
 • Jij deze cursus geheel op jouw eigen tempo kunt volgen en (wanneer dit voor jou een vereiste is) jij deze opleidingscursus af kunt ronden zonder examen of studiebegeleiding.

Korte omschrijving van de thuisstudie opleiding: Loopbaancoach

Tijdens de cursus loopbaancoach leer je veel over de huidige arbeidsmarkt en hoe jij jouw clienten het beste kunt begeleiden in de arbeidsmarkt van nu.

 De exacte inhoud van opleiding van loopbaancoach is afhankelijk van de gekozen opleidingsaanbieder. Onderwerpen die in (vrijwel) alle opleidingen tot loopbaancoach aanbod komen zijn:

 • De eerste kennismaking met het vakgebied van loopbaan of job-coach
 • Hoe ziet een loopbaantraject eruit en welke rol speelt de coach hierin
 • Het voeren van een intake en loopbaan coachingsgesprek 
 • Het zoeken van de juiste baan
 • Het opzetten van een eigen loopbaancoachings praktijk

De meeste opleidingen zijn gericht op het opzetten van een eigen praktijk. Wil jij liever in loondienst aan de slag als loopbaancoach? Dan is dat natuurlijk geen probleem.

Wil jij graag meer informatie over deze thuisstudie opleiding ontvangen? 

Vraag dan volledig kosteloos en vrijblijvend, via onderstaande knop(pen), een studiegids aan.


Gerelateerde Studies

Doel StudieKnop:

Snel en overzichtelijk thuisstudies kunnen vinden en vergelijken. Dat is in één zin het doel wat wij met StudieKnop hopen te kunnen bereiken. Daarnaast hopen wij in de toekomst ook een platform te kunnen bieden waarop jij jouw persoonlijke ervaringen over thuisstudies, thuisstuderen en natuurlijk de thuisstudieaanbieders kunt delen. Een goede tip of mis jij iets? Dan nodigen wij je graag uit om contact met ons op te nemen.

De voor en nadelen van:

Bekijk de voor en nadelen van alle thuisstudieaanbieders

Top