Bloemschikken (Uitgelichte Studie mei '19)

Ben jij een creatief persoon met een liefde voor bloemen? En zou jij graag de mooiste bloemstukken en boeketen willen creëren maar heb jij op dit gebied nog weinig kennis of ervaring? Dan is de thuisstudie cursus bloemschikken de perfecte (hobby) cursus voor jou. Je leert in deze korte cursus alles wat jij moet weten om de mooiste bloemsierkunsten te maken. Deze kennis leer je niet alleen door het leren van de theorie maar voornamelijk in de praktijk. Deze cursus is dan ook als geen ander voornamelijk gericht op de praktijk. 

Tip: Wie vandaag begint kan, wanneer hier genoeg tijd en ruimte voor is, binnen 6 maanden de cursus met succes afronden. Een perfecte timing aangezien dit betekend dat jij, bijvoorbeeld, al tijdens de feestdagen jouw opgedane kennis kunt tonen doormiddel van fraaie bloemstukken voorop de tafel tijdens het kerstdiner. 

Meer Informatie  Gratis StudieGids

 

  • Certificaat
  • 4 - 6 Maanden
  • Cursus
  • LOI - NHA - NHBO

Bloemschikken staat ook bekend onder de naam bloemsierkunst.

De cursus bloemschikken is perfect voor creatieve mensen die opzoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Of het een hobby is? Daar verschillen de meningen over. Je kunt het namelijk ook zien als een professionele vaardigheid en/of als een kunst vorm. Ongeacht de naam die je er aan geeft is een ding duidelijk; 'bloemschikken is een talent waar jij je leven lang plezier van zult ervaren'.

Waarom is deze opleiding uitgelicht:

Mei is de perfecte maand om te starten met de thuisstudie cursus bloemschikken.

Begin jij in mei of juni met de thuisstudie bloemschikken? Dan heb jij nog ruim de tijd om deze opleiding voor het einde van het jaar af te ronden. Dit geeft jouw de kans om jouw creatieve talent tijdens de feestdagen te tonen. Maar dat gezegd hebbende, een mooi tafel bloemstuk past natuurlijk niet alleen bij de feestdagen. Geef jij een diner, feestje of trouwerij? Ook dan komen jouw bloemschikvaardigheden bijzonder goed van pas.   

Hoelang duurt deze opleiding:

Gemiddeld heeft de thuisstudie opleiding bloemschikken een studieduur van 4 tot 6 maanden.

Belangrijk om te melden is dat deze opleiding valt onder het niveau "hobby thuisstudie cursus" dit betekent ondermeer dat:

  • Jij na het volgen van deze opleiding een instituutsdiploma diploma ontvangt (deze kun jij zien en gebruiken als een certificaat voor het volgen van deze cursus).
  • Jij deze cursus geheel op jouw eigen tempo kunt volgen en (wanneer dit voor jou een vereiste is) jij deze opleidingscursus af kunt ronden zonder examen of studiebegeleiding.

Korte omschrijving van de thuisstudie opleiding: Bloemschikken

Tijdens de cursus bloemschikken leer je onder anderen te werken met bloemen en steekschuim, maar hier houdt de cursus niet bij op. Zo leer je bijvoorbeeld ook welke verschillende stijlen er binnen de kunst van het bloemschikken bestaan. Van modern tot klassiek het komt allemaal aan bod. Tot slot leer je ook welke bloemen en materialen er passen bij welke gelegenheid. Een rouwboeket bestaat immers uit andere bloemen als een trouwboeket.  

 De exacte inhoud van opleiding van bloemschikken is afhankelijk van de gekozen opleidingsaanbieder. Onderwerpen die in (vrijwel) alle opleidingen bloemschikken aanbod komen zijn:

  • Het gebruik van gereedschap en hulpmiddelen
  • De stijlen van bloemstukken
  • Kleuren, vormen en lijnen
  • Speciale bloemwerken (denk bijv. aan rouw en trouw boeketten)

De meeste opleidingen zijn gericht op het bloemschikken in het algemeen. Een enkele cursus richt zich echter specifiek op het creëren van trouwboeketten.

Wil jij graag meer informatie over deze thuisstudie opleiding ontvangen? 

Vraag dan volledig kosteloos en vrijblijvend, via onderstaande knop(pen), een studiegids aan.


Gerelateerde Studies

Doel StudieKnop:

Snel en overzichtelijk thuisstudies kunnen vinden en vergelijken. Dat is in één zin het doel wat wij met StudieKnop hopen te kunnen bereiken. Daarnaast hopen wij in de toekomst ook een platform te kunnen bieden waarop jij jouw persoonlijke ervaringen over thuisstudies, thuisstuderen en natuurlijk de thuisstudieaanbieders kunt delen. Een goede tip of mis jij iets? Dan nodigen wij je graag uit om contact met ons op te nemen.

De voor en nadelen van:

Bekijk de voor en nadelen van alle thuisstudieaanbieders

Top