HBO Bachelor Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD)

De opleiding heeft een inhoudelijk breed programma met een duidelijk juridisch profiel. In de propedeuse komen inleidende vakken aan bod, zowel op juridisch als agogisch gebied. In de hoofdfase wordt dieper ingegaan op specifieke soorten recht, zoals vreemdelingenrecht, consumentenrecht en socialezekerheidsrecht. Daarnaast wordt aandacht besteed aan gesprekstechnieken, schuldhulpverlening, conflicthantering en aan presenteren en voorlichten.

Meer Informatie  Gratis StudieGids   Aanbieders vergelijken

  • HBO-Bachelorgetuigschrift
  • 36 Maanden
  • HBO
  • LOI - NTI

HBO Thuisstudie opleiding: HBO Bachelor Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD)

Sociaal juridische dienstverlening betekent: werken met mensen. Deze opleiding leidt dan ook op tot kwalitatief goede sociaal juridisch dienstverleners. Professionals die in staat zijn ingewikkelde wet- en regelgeving op een eenduidige en begrijpelijke manier uit te leggen aan cliënten. De carrièreperspectieven voor afgestudeerde SJD’ers zijn juist in deze economisch slechte tijden goed. Bij veel organisaties, profit en non-profit, groeit de behoefte aan juridisch geschoolde mensen die sociaal zijn én beschikken over agogische vaardigheden.

Recht is niet alleen een juridisch vak, het is ook een sociaal vak. De HBO-bacheloropleiding Rechten met als specialisatie Sociaal Juridische Dienstverlening bereidt voor op deze kant van het vak. Veel mensen hebben advies en begeleiding nodig bij juridische problemen, bijvoorbeeld omdat ze schulden hebben of worden ontslagen. Na deze opleiding ben je een professional die cliënten en organisaties kan ondersteunen bij sociaal juridische problematiek. In deze bachelor wordt veel aandacht besteed aan de typen diensten en de problematiek waarmee je te maken krijgt, want het is van groot belang dat je cliënten leert begrijpen. De opleiding bestaat daarom naast juridische vakken, ook uit vakken als mediation en conflicthantering. Na afloop ben je breed inzetbaar en kun je in tal van organisaties en functies terecht. Je kunt aan de slag bij de sociale dienst, de gemeente, een bureau voor rechtshulp, een woningbouwvereniging of een bureau voor maatschappelijk werk.

Gerelateerde Studies

Doel StudieKnop:

Snel en overzichtelijk thuisstudies kunnen vinden en vergelijken. Dat is in één zin het doel wat wij met StudieKnop hopen te kunnen bereiken. Daarnaast hopen wij in de toekomst ook een platform te kunnen bieden waarop jij jouw persoonlijke ervaringen over thuisstudies, thuisstuderen en natuurlijk de thuisstudieaanbieders kunt delen. Een goede tip of mis jij iets? Dan nodigen wij je graag uit om contact met ons op te nemen.

De voor en nadelen van:

Bekijk de voor en nadelen van alle thuisstudieaanbieders

Top