HBO-bachelor Lerarenopleiding basisonderwijs (PABO)

Het curriculum van de HBO Lerarenopleiding basisonderwijs (PABO-opleiding) is opgebouwd uit acht thema’s. Binnen elk thema is gekozen voor een specifieke thematische invulling. Daarnaast verricht je in de propedeuse onder begeleiding enkele praktijkopdrachten. Binnen de diverse thema's is uitgebreid aandacht voor de 21st century skills, zoals ICT-vaardigheden en mediawijsheid.

Meer Informatie  Gratis StudieGids   Aanbieders vergelijken

  • HBO-Bachelorgetuigschrift
  • 48 Maanden
  • HBO
  • LOI

HBO Thuisstudie opleiding: HBO-bachelor Lerarenopleiding basisonderwijs (PABO)

De PABO-opleiding van LOI Hogeschool leidt je op tot een vakbekwame leraar basisonderwijs. De moderne leraar draagt niet alleen kennis over en kijkt huiswerk en proefwerken na. Als docent heb je ook een taak als coach, die leerlingen motiveert, enthousiasmeert en helpt om hun talenten te ontwikkelen. Je stimuleert zelfredzaamheid en zorgt dat jouw leerlingen aan het einde van de basisschool klaar zijn voor de volgende stap. Daarnaast ben je ook een mentor, een begeleider bij wie ze aan kunnen kloppen als ze een probleem hebben. De functie is enorm afwisselend. Want elke leerling is uniek. Aan jou de dankbare taak om hen te begeleiden en op een waardevolle manier aan zijn of haar opvoeding en toekomst bij te dragen.

Zie jij jezelf wel voor de klas staan? Kies dan voor de Lerarenopleiding basisonderwijs (PABO). Flexibel te volgen en dus goed te combineren met een baan! Je wordt opgeleid tot een vakbekwame leraar in het basisonderwijs. Je hebt niet alleen de vakinhoudelijke kennis opgedaan, maar beschikt over alle vaardigheden die een leerkracht van nu nodig heeft. Na deze opleiding kun je lesgeven in de groepen 1 t/m 8. Ook is het mogelijk om aan de slag te gaan binnen andere richtingen in het onderwijsveld als leerlingbegeleiding, de organisatie van buitenschoolse activiteiten en ICT.
De arbeidsmarktperspectieven voor leraren zijn zeker goed te noemen. Als gevolg van vergrijzing zal er de komende jaren een tekort aan leraren ontstaan. Juist de behoefte aan leraren die beschikken over zgn. ‘21st century skills’ (vaardigheden op het gebied van ICT) is groot.

Gerelateerde Studies

Doel StudieKnop:

Snel en overzichtelijk thuisstudies kunnen vinden en vergelijken. Dat is in één zin het doel wat wij met StudieKnop hopen te kunnen bereiken. Daarnaast hopen wij in de toekomst ook een platform te kunnen bieden waarop jij jouw persoonlijke ervaringen over thuisstudies, thuisstuderen en natuurlijk de thuisstudieaanbieders kunt delen. Een goede tip of mis jij iets? Dan nodigen wij je graag uit om contact met ons op te nemen.

De voor en nadelen van:

Bekijk de voor en nadelen van alle thuisstudieaanbieders

Top