Cursus Schuldhulpverlening

Er is steeds meer vraag naar goede, professionele schuldhulpverleners. Wil jij een baan in de schuldhulpverlening? En ben jij opzoek naar een cursus die je helpt dit doel te bereiken? Op deze pagina vind je een overzicht van de beschikbare opleidingen tot schuldhulpverlener, en de bijbehorende prijzen, van de verschillende thuisstudie aanbieders.

Meer Informatie  Gratis StudieGids   Aanbieders vergelijken

  • Praktijkdiploma
  • Beroepsopleiding
  • LAUDIUS - LOI - NHA - NTI

Thuisstudie Cursus: Cursus schuldhulpverlening

Er is steeds meer vraag naar goede, professionele schuldhulpverleners. Wil jij een baan in de schuldhulpverlening? En werken met mensen die in grote financiële problemen zitten en die hier zonder professionele hulp niet uit komen? Met de praktijkgerichte cursus Schuldhulpverlening van Studieplan doe je binnen een jaar alle relevante kennis op. Ook als je al werkzaam bent in de schuldhulpverlening of door je beroep veel te maken hebt met deze problematiek, is dit de cursus voor jou!

Rekeningen, rekeningen, rekeningen. De stapel wordt maar hoger en hoger. Er lijkt geen einde aan te komen. Schulden hebben vaak een enorme impact op een leven. Want hoe kom je uit deze situatie? Als schuldhulpverlener breng je weer wat overzicht in de financiële chaos. Je leert tijdens onze cursus onder andere hoe je de belangrijke instanties kunt bereiken en wat jij voor cliënten kunt betekenen.
Mensen met schulden helpen? Volg de opleiding Schuldhulpverlening Ruim 15 procent van alle huishoudens kampt met problematische schulden. Een groot deel van mensen met schulden heeft dringend hulp nodig en belandt in de schuldhulpverlening. Dit betekent dat schuldhulpverleners hard nodig zijn. Wil je mensen met schulden helpen en een uitweg bieden uit de problemen? De opleiding Schuldhulpverlening leert je de beginselen van het vak, zodat je snel aan de slag kunt als (beginnend) schuldhulpverlener. Wat komt er in deze opleiding Schuldhulpverlening aan bod? Je leert over juridische zaken en budgetteren, het beheren van financiën en het daadwerkelijk regelen van de schulden volgens de richtlijnen van de NVV K, de branchevereniging voor sociaal bankieren en schuldhulpverlening. Ook betalingsregelingen treffen, berekeningen maken om een goed voorstel te doen, corresponderen met belanghebbenden en schuldeisers, het klaarmaken van de stukken voor een aanvraag bij de rechtbank en nog vele andere praktische zaken komen in deze opleiding aan bod. Omgaan met schulden Het kan de besten overkomen: een scheiding, ontslag, een ongeluk of gewoon gebrek aan overzicht. Loopt een schuld te hoog op, dan is het soms moeilijk om een oplossing te vinden. De schuldhulpverlener biedt dan uitkomst. Schuldhulpverlening wordt onder andere uitgevoerd door gemeenten, gemeentelijke kredietbanken, particuliere organisaties die in opdracht van gemeenten mensen met schulden begeleiden en bewindvoerders. Voor de goede orde: een schuldhulpverlener is niet een alleskunner die in een oogwenk,?eenvoudig?, de schuldenproblematiek van mensen oplost. Integendeel, daar komt veel meer bij kijken. Tijdens de opleiding Schuldhulpverlening van NH A leer je juist hoe je samen met je cliënten de beste oplossing bedenkt. Gesprekstechnieken en motivatie zijn dan ook onderdeel van deze veelzijdige opleiding. Deins je niet terug voor wat rekenwerk, kun je met veel geduld luisteren naar mensen om uiteindelijk de beste (schuld)hulp te bieden en ben je niet vies van administratieve taken? Dan is de cursus Schuldhulpverlening je op het lijf geschreven. Praktijkgericht leren Wij vinden dat een cursus Schuldhulpverlening staat of valt met praktijkgerichtheid. Daarom leer je bij de opleiding Schuldhulpverlening van NH A aan de hand van casuïstiek. Dat laatste betekent dat de lesstof dieper ingaat op en is doorspekt met situaties die in de dagelijkse praktijk van de schuldhulpverlening aan bod komen. Ontdek de wereld van schuldhulpverlening Wil je schuldhulpverlener worden, je breder professionaliseren of ben je gewoon nieuwsgierig naar alles wat met schulden en de schuldhulpverlening te maken heeft? Volg dan de opleiding Schuldhulpverlening en investeer in jezelfén in anderen.
De laatste jaren is de schuldenproblematiek in Nederland sterk toegenomen. Helaas zijn veel mensen niet in staat om hun financiële problemen zelf op te lossen, vandaar dat er steeds meer vraag is naar goede, professionele schuldhulpverleners. Met de praktijkgerichte opleiding Schuldhulpverlening (Kiwa) doe je binnen korte tijd alle kennis op om aan de slag te gaan als professionele schuldhulpverlener. De cursus gaat onder andere uitgebreid in op herfinanciering, schuldbemiddeling en budgetbeheer. Ook wordt het onderwerp budgetcoaching besproken. Je leert cliënten om zelfstandig hun financiële huishouding te voeren. Tijdens de praktijkdagen pas je de opgedane theorie toe in de praktijk en wordt er veel aandacht besteed aan het contact met de cliënt. Met de opleiding Schuldhulpverlening (Kiwa) behaal je het erkende Certificaat van Vakbekwaam Schuldhulpverlener van Kiwa.

De Thuisstudie Schuldhulpverlening (Kiwa) (klassikaal virtual classrooms) vergelijken:

Laagste Prijs

Schuldhulpverlening
Schuldhulpverlening
Duur: 12 maanden
Soort: Financiën en Coaching
Prijs eenmalig:
€ 379,00
Of 12 x termijnbedrag
Schuldhulpverlening
Schuldhulpverlening
Duur: 6 maanden
Soort: Financiën en Coaching
Prijs eenmalig:
€ 379
Of termijn x € 52,5
Schuldhulpverlening (Kiwa) (klassikaal virtual classrooms)
Schuldhulpverlening (Kiwa) (klassikaal virtual classrooms)
Duur: 12 maanden
Soort: Financiën en Coaching
Prijs eenmalig:
€ 2028,00
Of 12 x € 169,00

Gerelateerde Studies

Doel StudieKnop:

Snel en overzichtelijk thuisstudies kunnen vinden en vergelijken. Dat is in één zin het doel wat wij met StudieKnop hopen te kunnen bereiken. Daarnaast hopen wij in de toekomst ook een platform te kunnen bieden waarop jij jouw persoonlijke ervaringen over thuisstudies, thuisstuderen en natuurlijk de thuisstudieaanbieders kunt delen. Een goede tip of mis jij iets? Dan nodigen wij je graag uit om contact met ons op te nemen.

De voor en nadelen van:

Bekijk de voor en nadelen van alle thuisstudieaanbieders

Top