Cursus Bewindvoerder

De vraag naar professionele bewindvoerders neemt toe, doordat steeds meer mensen een beroep op een professioneel bewindvoerder (beschermingsbewindvoerder). Dit kan zijn omdat zij zelf hun eigen financiën niet meer kunnen regelen en/of geen familiaire bewindvoerder hebben. Op deze pagina vind je een overzicht van de beschikbare opleidingen tot bewindvoerder, en de bijbehorende prijzen, van de verschillende thuisstudie aanbieders.

Meer Informatie  Gratis StudieGids   Aanbieders vergelijken

  • Praktijkdiploma
  • Beroepsopleiding
  • LAUDIUS - LOI

Thuisstudie Cursus: Cursus Bewindvoerder

Deze opleiding is de ideale keuze voor iedereen die als bewindvoerder of assistent-bewindvoerder in loondienst wil werken. Daarnaast is de opleiding ook geschikt voor professionals die al als bewindvoerder werken, maar toch meer houvast willen voor hun werkzaamheden. Verder geeft deze opleiding veel inzicht aan mensen die (beroepsmatig) regelmatig te maken krijgen met beschermingsbewindvoerders. De opleiding is ook zeer nuttig voor iedereen die op persoonlijke gronden beschermingsbewindvoering uitvoert.

Wil je bewindvoerder worden? Je hebt een complexe en verantwoordelijke taak en dient daarom te beschikken over de juiste financiële en juridische kennis. Ook dien je als Bewindvoerder over uitstekende sociale vaardigheden te beschikken om cliënten (de “onderbewindgestelden”) te begeleiden naar een stabiele financiële situatie en zo een mogelijke terugval te voorkomen.
Steeds meer mensen doen een beroep op een professioneel bewindvoerder (beschermingsbewindvoerder), omdat zij zelf niet meer hun eigen financiën kunnen regelen en geen familiaire bewindvoerder hebben. Denk aan mensen met dementie, een geestelijke of lichamelijke beperking, maar ook mensen met een verslaving. De bewindvoerder beheert vermogen en goederen, regelt betalingen, geeft belastingadvies, vraagt subsidies aan en houdt controle over inkomsten en uitgaven. Met de opleiding Bewindvoerder doe je in tien maanden alle financiële en juridische kennis op die je nodig hebt om iemand onder beschermingsbewindstelling te begeleiden. Ook het sociale aspect wordt uitgebreid behandeld. Bij de ontwikkeling van de opleiding is de kwaliteitsverordening van de BPBI (branchevereniging) gevolgd.Met de gratis praktijkdag word je prima voorbereid op deze uitdagende functie.

De Thuisstudie Bewindvoerder vergelijken:

Laagste Prijs

Bewindvoerder
Bewindvoerder
Duur: 10 maanden
Soort: Financiën en Coaching
Prijs eenmalig:
€ 799,00
Of 10 x termijnbedrag
Bewindvoerder
Bewindvoerder
Duur: 10 maanden
Soort: Financiën en Coaching
Prijs eenmalig:
€ 1590,00
Of 10 x € 159,00

Positie:
Stijl: outline

Deze Thuisstudie Delen:


Gerelateerde Studies

Doel StudieKnop:

Snel en overzichtelijk thuisstudies kunnen vinden en vergelijken. Dat is in één zin het doel wat wij met StudieKnop hopen te kunnen bereiken. Daarnaast hopen wij in de toekomst ook een platform te kunnen bieden waarop jij jouw persoonlijke ervaringen over thuisstudies, thuisstuderen en natuurlijk de thuisstudieaanbieders kunt delen. Een goede tip of mis jij iets? Dan nodigen wij je graag uit om contact met ons op te nemen.

De voor en nadelen van:

Bekijk de voor en nadelen van alle thuisstudieaanbieders

Top